Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/servitwebbe/public_html/wp-content/themes/accesspress-basic-pro/accesspress-basic-pro/content-page.php on line 13

Op zoek naar een router met ouderlijk toezicht

Reeds langs was ik zelf op zoek naar een degelijke router die meer kon dan een standaard router.  Mijn eisen waren dat ik beheer kon hebben van mijn poorten, vpn, internet gebruik en controle van tijd van mijn kinderen.  Tegenwoordig bestaan er allerhande applicaties voor om het gebruik van de toestellen te beheren op bijvoorbeeld uw iPad.  Maar ik wou nog een stap verder gaan en niet alleen de iPad tijd beperken maar ook gebruik van vaste computer, laptops en zelf Smart TV.  Want de kinderen zijn tegenwoordig slim genoeg om te weten met welk toestel ze wel nog bepaalde internet zaken (neem nu een Netflix) kunnen doen. 

Dus in mijn zoektocht kwam ik steeds op duurdere firewall toestellen uit die meer gebruikt worden in KMO omgevingen of bedrijven.  Helaas is dit beetje te kostelijk om dit zo maar aan te schaffen als privé gebruikers.  Dus ging ik verder en sommige routers kwamen al dicht in de buurt toen ik plots de toen nieuwe Synology Router RT2600ac in het vizier kreeg.  Ik ben dan zelf even gaan nakijken wat deze allemaal kan en was ik redelijk overtuigd van al de specificaties.  Maar is er natuurlijk nog altijd een verschil tussen geschreven specificaties en de effectieve werking ervan.  Dus heb ik mezelf zo een toestel aangeschaft.  De kostprijs van de Synology Router RT2600ac ligt een stuk hoger dan standaard router (gemiddeld rond de 230 euro) maar stuk goedkoper dan de kleinste firewall voor bedrijven.

Synology Router RT2600ac

Maar de Synology Router RT2600ac is dan ook niet zo maar een router.  De RT2600ac is een krachtige draadloze router voor particulieren en kleine bedrijven die inzicht in, controle over en beveiliging voor hun netwerk willen. De router biedt nu mesh-wifitechnologie en kan gemakkelijk worden uitgebreid met een extra Synology MR2200ac.

De RT2600ac ondersteunt MI-MIMO en de meest recente 802.11ac Wave 2-standaard en maakt tot 800 Mbps en 1733 Mbps mogelijk op respectievelijk 2,4 GHz en 5 GHz.  Als kloppend hart van de RT2600ac is er het eenvoudig en duidelijke Synology Router Manager (SRM) systeem.  Het systeem zorgt dat uw netwerk niet meer complex is en biedt inzicht en duidelijkheid voor al het internetverkeer.

M.a.w. de router die ik zocht en hieronder ook wat extra specificaties die mij wel aanspraken

  • Antennetype: 4x4 MIMO omnidirectioneel high-gain dipool (2.4GHz / 5GHz)
  • Wi-Fi -codering: WEP, WPA/WPA2-Personal, WPA/WPA2-Enterprise, WPA2/WPA3-Personal, WPA3-Personal/Enterprise, OWE
  • Bedrijfsmodus: Draadloze router, Draadloos toegangspunt, Draadloze repeate (Laatste 2 zijn echter enkel van toepassing als je hetzelfde toestel wenst anders wordt het een redelijk prijzig kaartje)
  • Veilig Zoeken: Bing, Google, YouTube
  • Verkeersbeher: Internetverbod, apparaatsnelheid en prioriteit
  • Krachtige Wi-Fi en CPU

Gestroomlijnde Configuratie

Gestroomlijnde Configuratie

Of u nu een smartphone of computer gebruikt, u configureert de RT2600ac in een handomdraai. Het duurt maar een paar minuten om uw internetverbinding in te schakelen.

Krachtig beheer van verbindingen

Krachtig beheer van verbindingen

Dankzij slimme WAN kan RT2600ac voorzien in fail-over of belastingbalans tussen dubbele ISP-verbindingen om de beschikbaarheid van internet te garanderen, terwijl het met QuickConnect een fluitje van een cent is om toegang op afstand in te schakelen.

Gedetailleerde verkeersregeling

Gedetailleerde verkeersregeling

Met de kwaliteit van de service (QoS) op basis van app en apparaat kunt u een hogere bandbreedte instellen voor game- of VoIP-toepassingen en BitTorrent-downloads juist afknellen. De verkeersgegevens in realtime en voor eerdere perioden zijn geordend in gemakkelijk leesbare diagrammen en rapporten, zodat u prestatieproblemen en afwijkingen in kaart kunt brengen.

Internettoegang beheren

Profielen

Profielen

Maak een gebruikersprofiel om alle apparaten van een persoon te beheren en gebruik profielen voor LAN en wifi voor gasten voor andere onbekende apparaten die verbinding maken met uw netwerk.

Internetfiltering

Internetfiltering

Bescherm kinderen tegen inhoud en zoekresultaten die niet voor hun ogen zijn bestemd of stel zelfs een witte lijst met goedgekeurde websites voor jongere kinderen in. Er kunnen webfilters worden ingesteld om te zorgen dat er geen sociale media worden gebruikt wanneer er huiswerk moet worden gemaakt.

Tijdbeheer

Tijdbeheer

Stel tijdslimieten en schema's in. Moedig uw kinderen aan om hun tijd goed te gebruiken en reserveer wat quality time voor het gezin.

Inzichten in gebruik

Inzichten in gebruik

Elk apparaat dat midden in de nacht internet gebruikt terwijl dit niet zou moeten of iedereen die door webfilters is geblokkeerd? U ziet het hier.

Conclusie

Met de Synology Router RT2600ac heb ik de router gevonden waarbij ik de nodige instellingen kan uitvoeren zodat mijn kinderen duidelijk weten wanneer ze op internet kunnen en wanneer niet.  Wilt u ze belonen omdat ze goed hun werk of opdrachten hebben gedaan dan kan dit heel eenvoudig van om het even waar.  

Enig minpunt is wel dat t.o.v. geavanceerde en duurdere firewalls u bv niet kunt instellen dat men gedurende het niet gebruik van internet wel nog naar bv Spotify zouden kunnen luisteren of uw lokale audio server.  Dit is reeds doorgegeven aan de R&D van Synology maar tot op heden nog niet ingevoerd.

Wenst u dus dit toestel ook voor u thuis aan te schaffen dan kunt u zeker beroep doen op Servitweb voor dit bij u ter plaatse te komen instellen na overleg.